Wilt u ook netwerken en zaken doen?

Sluit u dan nu aan bij VOC Delft

VOC Delft, ondernemersvereniging, ontbijtclub

Tips & Tricks

Tijdens bijeenkomsten van VOC Delft wisselen de ondernemers 'Tips & Tricks' met elkaar uit, die we ook graag met u delen.

Middelen bij wisselende inkomens

Wanneer je als (zelfstandig) ondernemer wisselende inkomens hebt, is het aan te bevelen middeling toe te passen. Je voorkomt daarmee dat je meer belasting betaalt dan nodig.
Middeling is een regeling van de Belastingdienst om geld terug te krijgen van de Inkomstenbelasting, en van toepassing als je wisselende inkomens hebt gehad.
De middeling betreft een periode van drie aaneengesloten jaren, waarover gemiddeld kan worden.
Om een eventuele belastingteruggaaf te berekenen zijn de gegevens van de belastingaanslagen van de betreffende jaren benodigd. Verder moeten alle aanslagen onherroepelijk vaststaan; dat is zo wanneer zes weken zijn verstreken na de laatste definitieve aanslag over een kalenderjaar. Je hebt drie jaar de tijd voor een middelingsverzoek.
Door middel van een brief aan de Belastingdienst kan een verzoek tot middeling worden aangevraagd. Na een verzoek aan de Belastingdienst, krijg je binnen acht weken een schriftelijke uitspraak op het verzoek.
Helaas houden niet alle accountants- en administratiekantoren dit voor hun klanten in de gaten. Het kan dus geen kwaad dit na te vragen, zelf te controleren of te laten controleren.
Verdere informatie is te vinden op de site van de Belastingdienst.

© 2011-2021 VOC Delft, De Vroege Ondernemers Club Delft, Zakendoen als de zon opkomt!
Deze website is gebouwd in Joomla! en wordt gehost en onderhouden door CrosslineMedia, Sterk in Sites en SEO